ЛАГЕР “ОБУЧЕНИЕ С ПРИКЛЮЧЕНИЕ”

В началото на месец юли за всички участници в проекта беше организиран Лагер “Обучение с приключение “

Вълнуващото приключение се случи в курортен комплекс Пампорово. Четири дни учениците се потопиха в истински предизвикателства. Учебните станции, които бяха създадени в рамките на проекта се позиционираха в хотелската база и започнаха своята работа.

Дейностите, които бяха предвидили ръководителите на станциите имаха приключенски характер. На практика учениците обобщиха всичко научено, решавайки казуси в реална среда. В заниманията по природни науки още първата вечер наблюдаваха “Млечния път”, а в следващите дни извършиха своите метеорологични замервания в района на Пампорово, гр. Смолян и връх Снежанка. Вълнуващо беше посещението на обсерваторията, както и срещата с историческите артефакти, събрани в историческия музей на град Смолян.

В обучителните сесии на лагера, ръководителите на проекта бяха предвидили интегрирани занимания, в които учениците показаха завидни знания и умения да съчетаят познанията си в различни области в търсене на решение на поставените задачи. Да открият математиката в света около себе си, да съчинят приказка по дадено начало на български и английски език или да направят наблюдения на флората и фауната в района, не беше предизвикателство за учениците, а истинско приключения. На практика те осъзнаха как могат да използват знанията и защо е нужно да учат определени неща. Организираните екскурзии потопиха участниците в лагера в света на историческите, културни и природни обекти в района.